Antena Căutare

Costul fortei de munca: minus 20% la stat, in crestere la privat

Costul orar al fortei de munca a scazut cu pana la 22% la bugetari, dar a crescut in industrie, in constructii, in productia si furnizarea de energie electrica si termica sau in sectorul informatii si comunicatii. In conditiile in care munca este impozitata excesiv, oamenii prefera sa ia salariul prin dividende sau in plic, a explicat Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

Datele Institutului National de Sta­tis­tica arata ca a scazut cu 3,53% costul orar al fortei de munca in trimestrul al treilea fata de T2 si cu 1,09% comparativ cu T3 2009, insa aceasta reducere este datorata doar aplicarii masurilor pentru restabilirea echili­bru­lui bugetar, prin ta­ierea salariilor la stat, nicidecum prin redu­cerea contributiilor.

Oa­menii de afa­ceri se confrunta cu cresterea costului cu forta de munca, in conditiile in care munca este impo­zitata excesiv, iar anga­jatii si patronii aleg sa primeasca salariul prin dividende sau in plic.

Suntem total dezechilibrati in domeniul filosofiei fiscale. Avem o filosofie fiscala total de­ze­chilibrata, care impoziteaza excesiv mun­ca si sub limitele europene capi­ta­lul. Atat timp cat nu vom putea sa echili­bram sistemul, vom avea evaziune fis­cala in mod natural, pentru ca toata lumea va prefera sa ia salariul dandu-si dividende si platind in plic decat sa plateasca in mod stupid un asemenea cost pentru impozitarea muncii", a sustinut Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oame­nilor de Afaceri din Romania (AOAR), in cadrul unui seminar organizat la BNR.

Tot articolul, in Financiarul

Accizele pentru combustibili si tutun ar putea fi majorate de la 1 ianuarie 2011... Piata IT din Romania a cazut cu 19%!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x