Antena Căutare

Cristian Sima - portretul unui speculator „mioritic”

Cristian Sima, patronul firmei de brokeraj WBS Romania, a devenit brusc cel mai cautat si mediatizat personaj autohton, in contextul in care nu putine persoane s-au grabit sa il compare cu legendarul Bernard Madoff, desi romanul nu are prea multe in comun cu investitorul american care a orchestrat schema Ponzi de miliarde de dolari.

Intrat in atentia mass-media in la finele anilor '90, Sima a fost constient de capitalul de imagine pe care i-l va aduce mass-media romaneasca, indreptata spre show si pe care a „sedus-o” cu stilul sau exploziv, bazat pe declaratii generoase cu privire la diverse subiecte legate de piata de capital.

Primul scandal legat de Sima apare in 2007, cand isi da demisia din Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti. Motivul plecarii, colaborarea cu fosta Securitate, nu l-a impiedicat pe Sima sa isi indrepte atentia asupra bursei de la Sibiu – Sibex.

Ajutat de Societatile de Investitii Financiare, acesta a a reusit sa il inlature de la sefia Sibex pe Teodor Ancuta, fondatorul acestei burse.

Ca si in cazul BVB, Sima a promis multe si a dus la capat foarte putine initiative, din cele promise. Astfel, in cazul bursei de la Sibiu, derivatele pe SIF-uri au pierdut constant teren in ochii investitorilor, o alta nereusita referindu-se la dezvoltarea pietei spot de la Sibex.

Mai multe detalii, in Income Magazine

Brokerul Cristian Sima a pariat si un miliard de dolari pe luna!... Electricitatea s-ar putea scumpi de la 1 ianuarie 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x