Antena Căutare

Criza: La Salonul Nautic s-au vandut barci de doar 500.000 de euro

Targul de barci si iahturi desfasurat saptamana tre­cuta la Bucuresti a con­sem­nat reticenta com­­pa­niilor si amortirea consuma­to­rilor. Dealerii au apreciat organizarea evenimen­tului, insa adevarata problema ramane evolutia pietei.

Valoarea totala a contractelor sem­na­te in perioada Salonului Nautic Inter­na­tional Bucuresti (SNIB) a fost de aproxi­mativ 500.000 de euro, a afirmat, pentru „Fin.ro", Ionut Tudose, organiza­torul evenimentului.

Este o suma evident mica, avand in vedere faptul ca la editiile anterioare s-au vandut am­barcatiuni cu valoare unitara de peste 700.000 de euro. Ramanem in con­tinuare optimisti si asteptam mate­riali­zarea altor nego­cieri demarate cu ocazia targului", a declarat Tudose. Dealerii nu au dat detalii despre modelele vandute si sumele incasate.

Distribuitorul NauticLife a avut cel mai scump model de la Salonul din acest an - Beneteau Swift Trawler 34, cu un pret de vanzare de 310.000 de euro, inclusiv TVA. Octavian Firu, director al NauticLife, spune ca se afla in negocieri avansate cu mai multi clienti pentru vanzarea acestui iaht.

Ofertele trans­mise in tim­pul Salonului s-au mate­ria­lizat in cateva contracte si mai multe discutii avansate, care urmeaza sa se con­cre­tizeze in zilele urmatoare. Pers­­pec­­tivele sunt incuraja­toare si cu un po­tential de cateva sute de mii euro. Un rezultat mai exact vom avea in urma­toarele doua saptamani", a afirmat Firu.

Anul trecut, cea mai scumpa barca vanduta in timpul SNIB a fost un model Princess P 42, pentru aproximativ 700.000 de euro, din portofoliul compa­niei Unicomp.

Bogdan Caloianu, reprezen­tantul de vanzari al Unicomp, spune ca Salonul din acest an a fost cel mai slab din punctul de vedere al cererii clientilor.

La aceasta edi­tie, Unicomp nu a vandut nicio barca, explicatia fiind reducerea chel­tuielilor din partea clientilor in acest domeniu", a afirmat Caloianu.

Tot articolul, in Financiarul

PIB-ul Romaniei a scazut cu 1,3% in 2010... Taximetristii cresc tarifele cu 20%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x