Antena Căutare

Dacia opreste activitatea de la uzina Mioveni, din cauza unor probleme de aprovizionare

Dacia va opri activitatea de montaj si caroserie a uzinei de la Mioveni, in perioada 22 aprilie-2 mai, din cauza unor probleme cu aprovizionarea. Incetarea activitatii va afecta productia de automobile.

"Va inceta doar activitatea de montaj si caroserie, departamentele de mecanica si logistica urmand sa lucreze ca pana acum. Disfunctionalitatile cu livrarea de piese din partea unor furnizori nu au legatura cu situatia din Japonia. Ele sunt determinate de dificultatile de natura financiara pe care le au furnizorii".

"Fluxul de livrari sufera dereglari de mai multe luni. Este vorba de un tip de motor si anumite piese de caroserie", a precizat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Renault in Romania.

Potrivit reprezentantului uzinei Dacia, incetarea activitatii de montaj va afecta productia de automobile pe durata mentionata.

In prezent, productia uzinei de la Mioveni produce 1.377 de automobile zilnic. Ultima oprire a productiei a avut loc in octombrie 2008, din cauza instalarii crizei financiare.

Aproximativ 15.000 de oameni lucreaza la Automobile Dacia.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

70% dintre romani ar prefera sa isi cumpere o locuinta decat sa stea cu chirie... Autostrada intre Nadlac si Sibiu si-a gasit constructorii: 6 firme romanesti si 11 straine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x