Antena Căutare

De ce santajeaza Ioan Niculae? Pentru un profit de minimum 100 mil. dolari, din bani publici

Patronul InterAgro ameninta cu inchiderea combinatelor daca statul nu-i mai da gaze ieftine. Nu este prima astfel de amenintare la care recurge afaceristul. Obtine profit si din exportul, la pretul pietei, a 90% din ingrasamintele chimice subventionate.

Ioan Niculae, proprietarul InterAgro, a anuntat ca va inchide toate cele sase combinate chimice pe care le detine, daca guvernul nu va prelungi facilitatea de care se bucura acestea in prezent si prin care pot consuma doar gaze din pro­ductia interna, de doua ori mai ieftine.

Practic, ma­su­ra prin care o serie de companii din sectorul chi­mic consuma doar gaze din productia interna expira pe 31 octombrie. In mod normal, consu­ma­torii utilizeaza un cos din gaze produse intern si gaze importate din Rusia, pretul corect fiind aproa­pe dublu fata de cel preferential pe care il achita combinatele chimice.

Voi inchide toate com­bi­na­te­le dupa 31 octombrie, cu exceptia celui de la Slo­bo­zia, pe care il mai tin deschis si in luna noiembrie, pentru ca am un contract cu el pe care trebuie sa-l in­chei", a amenintat Ni­culae, pe motiv ca, altfel, com­binatele sale devin ne­rentabile.

Diferenta din­tre gazul produs in­tern si cel importat este de la simplu la dublu", spu­ne proprietarul InterAgro.

Ioan Niculae detine sase combinate de ingra­saminte chimice. O serie de companii din sectorul chimic consuma doar gaze din productia interna pana la 31 octombrie, aceasta fiind o masura a guvernului de sprijinire a sectorului in perioada de criza economica. In mod normal, consumatorii utilizeaza un cos format din gaze produse intern si gaze din import. De gaze ieftine beneficiaza si combinatul de ingrasaminte chimice Azomures.

Tot articolul, in Financiarul

Compania aeronautica Blue Air a intrat in insolventa... Cel mai mare terminal maritim de GPL din tara, inaugurat la Midia-Navodari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x