Antena Căutare

Declaratia de avere a lui Mugur Isarescu: Conturi cu 1 dolar, 10 centi si 4,32 lei

Cea mai recenta declaratie de avere a guvernatorului BNR Mugur Isarescu arata ca acesta detine 13 conturi curente si depozite la diverse banci, o mare parte din ele fiind alimentate cu sume extrem de mici (cativa centi sau dolari), informeaza Gandul.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului, a declarat ca Isarescu este "un mic intreprinzator", care are nevoie permanent de conturi deschise la banci. Acesta a precizat ca nici un angajat al BNR nu are privilegii in relatiile cu bancile.

"Fiecare isi administreaza singur conturile. Guvernatorul BNR este un mic intreprinzator. Are totdeauna nevoie de conturi deschise. Aici pot fi sume mici, dar pot fi si sume mai mari ulterior. In ce priveste relatia cu bancile, salariatii BNR, in frunte cu guvernatorul BNR, nu au niciun fel de privilegii nici la comisioane, nici la dobanzi, nici la credite", a explicat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, pentru sursa citata.

Isarescu detine in acest moment sase depozite bancare si sapte conturi curente sau echivalente. Ca si valoare, guvernatorul are in conturi sume precum 0,10 dolari, 1 dolar sau 4,32 lei.

Totusi, economiile in lei ale fostului premier s-au triplat in prima jumatate a lui 2011, ajungand la 239.631, iar cele in dolari au crescut de la 11.902 dolari la 14.876 dolari.

Potrivit declaratiei de avere, guvernatorul BNR nu are nici o datorie.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Mugur Isarescu: Nu exclud o inflatie sub 4% la inceputul lui octombrie... Emil Boc: Este posibila o noua criza mondiala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x