Antena Căutare

Director RCS&RDS asociat intr-o firma cu rivalii de la UPC

Directorul financiar al RCS&RDS detine 10% din Audiovizual Media, unde un pachet de 20% apartine UPC, iar jumatate lui Silviu Prigoana.

Preluarea UPC de catre RCS&RDS este precedata de relatii foarte bune intre sefii celor doua com­panii. Vicepresedintele financiar al RCS&RDS nu se sfieste sa se afiseze ca asociat intr-o firma de publi­cita­te chiar cu rivalii de la UPC.

Cele doua companii fusesera amendate in urma cu cativa ani de Consiliul Concurentei pentru intelegeri anticoncurentiale si chiar un mic actionar al RCS&RDS recunoaste ca cele doua companii nu au concurat la modul serios.

Cum ajunge un director al RCS&RDS sa fie asociat intr-o firma de publicitate tocmai cu rivalii de la UPC, cu care poarta in aceste zile discutii privind formarea unui gigant pe piata teleco­mu­ni­catiilor, este o intrebare care ar trebui sa starneasca cel putin mirare.

A face sau nu business impreuna?

Serghei Bulgac, directorul financiar al RCS&RDS, detine, potrivit datelor de la Registrul Comertului, un procent de 10% in compania Audiovizual Media SRL, unde un pachet de 20% apartine UPC, iar jumatate din actiuni sunt detinute de deputatul si sponsorul PDL Silviu Prigoana si apropiatii acestuia.

Tanase Dragos, un alt actionar al Audiovizual Media SRL, nu-si mai aduce aminte de detalii legate de aceasta firma: „A fost un proiect la vremea respectiva care insa nu s-a concretizat. Nu-mi mai aduc aminte detalii legate de acesta." Deputatul Silviu Prigoana spune ca firma nu mai functioneaza de cativa ani si ca nu e nimic ilegal prin prezenta in Audiovizual Media SRL a directorului financiar al RCS&RDS alaturi de UPC.

Firma nu mai exista de 10 ani (cel putin in 2007 a derulat afaceri raportate catre Ministerul Finantelor Publice - n.r.). Am depus actele la Registrul Comertului pentru desfiintarea firmei, dar aici viteza de procesare este de 100 de ori mai mica decat modul in care functio­neaza afacerile. Ei proceseaza datele dupa mult timp. Nu va puteti lua dupa informatiile primite de la Registrul Comertului", afirma Prigoana.

Tot articolul, in Financiarul

Romania exporta din plin, companiile romanesti nu... Guvernul vrea sa reduca la jumatate garantia acordata de stat la creditele “Prima casa”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x