Antena Căutare

Doar 7,5% din apartamentele noi de vanzare si-au gasit cumparatori

Aproximativ 2.500 de locuinte au fost finalizate in primul semestru. Pretul mediu pe metru patrat construit s-a diminuat cu 10%, de la 1.300 la 1.170 de euro

Scaderea preturilor de pe piata locuintelor noi livrate de catre dezvoltatori in Bucuresti a capatat un ritm mai accentuat comparativ cu evolutiile inregistrate pe segmentul apartamentelor vechi.

Astfel, conform ultimului raport de piata intocmit de com­pania de consultanta Colliers International Romania, ca o consecinta a vanzarilor re­duse, dezvoltatorii au continuat scaderile de pret, valoarea medie a unui mp construit diminuandu-se in primele sase luni cu 10%, comparativ cu numai 3,1% (indicele imobiliare.ro) cat a fost scaderea preturilor pe piata locuintelor vechi.

In primul semestru, pretul mediu al locuintelor noi a scazut de la 1.300 euro/mp (fara TVA) la sfar­situl lunii decembrie 2009 la 1.170 euro/mp la finalul lunii iunie 2010, con form calculelor Colliers, bazate pe evolutia preturilor in cele 37 de ansambluri rezidentiale, cu peste 200 de unitati fiecare, localizate in Bucuresti si imprejurimi (Pipera, Prelungirea Ghencea).

Volumul total al vanzarilor in proiectele analizate a atins aproximativ 600 de unitati in primele sase luni din 2010, adica aproximativ 7,5% din stocul total de 8.000 de locuinte noi oferite la vanzare. Din cele 8.000 de unitati nevandute, 5.400 de apartamente sunt in prezent disponibile la vanzare direct de la dezvoltatori.

Citeste intreg articolul pe financiarul.com

Leul s-a apreciat usor fata de euro azi... Afla diferentele dintre creditele cu dobanda fixa si cele cu dobanda variabila!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x