Emil Boc: Stam bine economic, in 2011 doar 3 tari din UE au un nivel al datoriei mai mic decat Romania

Premierul Emil Boc a vorbit duminica despre situatia economica a tarii in cadrul videoconferintei cu prefectii.

Declaratiile lui Emil Boc:

"Romania are nevoie de maxima precautie si de evitarea oricaror politici populiste. Spun asta in contextul in care lucrurile nu s-au linistit in context international. SUA a fost in situatia de a fi la 12 ore de a nu putea plati pensiile. Nici in Europa lucrurile nu sunt linistite. Criza datoriilor suverane ale statelor nu s-a incheiat. Foarte multe tari din UE au depasit nivelul datoriilor publice impus de UE, de maximum 60% din PIB. Romania are, la 6 luni din 2011, un nivel al datoriei de 31,4% din PIB. Stam bine, dar suntem departe de a ne bucura. Doar 3 tari din UE au un nivel al datoriei inferior Romaniei - Luxemburg, Estonia si Bulgaria"

"Atata vreme cat situatia inca nu este calma la nivel international, Romania trebuie sa respinga orice politica cu tenta populista, care ar dezechilibra bugetul."

"Nu putem sa cheltuim mai mult decat producem si sa ne intindem mai mult decat ne tine plapuma. Ne-au spus-o si bunicii nostri, iar tarile trebuie sa faca acest lucru."

"Romania sta mai bine decat acum un an si mai bine decat alte tari din UE. La inceputul lunii august, prima de risc a Romaniei este cu 25% mai mica decat acum un an. Cu cat aceasta prima de risc e mai mica, cu atat tara prezinta mai multa incredere pentru investitori."

"Deficitul bugetar e cu 37% mai mic decat in 2010, in primele 6 luni din 2011."

"In Romania somajul este cu mai bine de doua procente sub media Uniunii Europene."

"Suntem in grafic pentru crestere economica de 1,5% in 2011, dar trimestrul III este decisiv. De aceea, rectificarea bugetara a fost orientata spre investitii, care pot sustine aceasta crestere economica."

"La rectificarea bugetara am alocat bani de la buget pentru ca niciun proiect european sa nu se opreasca din lucru."

Ultimele știri