Antena Căutare

Factura Romaniei la gaze s-a marit cu 25 milioane de euro

Factura pentru gaze s-a majorat in aceasta perioada dupa ce temperaturile scazute au triplat importurile de gaze rusesti, cu mult mai scumpe decat cele din productia interna.

Desi autoritatile ne dau asigurari ca nu se pune problema scumpirilor pentru populatie factura Romaniei la gaze s-a marit cu 25 milioane de euro din cauza gerului.

In mod normal, consumul, intr-o zi, este cuprins intre 5 si 10 milioane de metri cubi de gaze de import. Aceasta valoare a ajuns insa la aproape 20 de milioane de metri cubi. In acest moment, consumul de gaze este unul istoric: 72,7 milioane de metri cubi de gaze pe zi.

Acest consum mare a creat si primul conflict in Europa. Potrivit unui comisar european, Italia, Polonia si Slovacia se plang ca primesc mai putine gaze de la Gazprom din cauza consmului mare al tarilor din Europa de Est, printre care si Romania. Pentru consumatorii romani nu se anuta insa probleme.




Foto: Intact Images

Guvernul si FMI au convenit sa mentina in noua scrisoare de intentie varianta posibilei cresteri de salarii si pensii... Experti in economie anunta ca zona euro este un dezastru si nu are viitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x