Antena Căutare

Florin Cîţu: PSD nu ştie să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă ţintele de deficit/ Dacă nu aveam această confirmare, România trebuia să reducă deficitul sub 3% în 2021

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, susţine că ”PSD nu ştie să citească, doar să mintă”, în legătură cu declanşarea procedurii de deficit excesiv pentru România. Potrivit lui Cîţu, dacă Procedura nu era aprobată de Comisia Europeană, ţara noastră ar fi trebuit să reducă sub 3% deficitul încă din anul 2021. Aşa, Comisia a acceptat ţintele de deficit pentru următorii ani.

”PSD nu ştie să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă ţintele de deficit = planul/calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 - 2022 sunt cele pe care le-a prezentat România. Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar PREZENTAT de România în Strategia Fiscal Bugetară aprobată încă din decembrie 2019 şi AGREAT de CE. 2020= 3.6% din PIB; 2021 = 3.4% din PIB; 2022 = 2.8% din PIB”, a scris, joi, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, ”dacă nu aveam această confirmare din partea CE, România trebuia să reducă deficitul sub 3% în 2021”.

PSD susţine, într-o postare pe Facebook, că ”PNL a dus România pe marginea prăpastiei”.

”Confruntat cu iminenţa declanşării procedurii de deficit excesiv, premierul desemnat Cîţu încearcă să dea vina pe cei de la Comisia Europeană pentru planul său de AUSTERITATE: tăieri de venituri şi taxe noi ce urmează a fi impuse românilor”, au scris social-democraţii pe Facebook.

Comisia Europeană (CE) începe procedura de deficit excesiv pentru România, dar are încredere în planul de reducere a deficitul bugetar, anunţat de Guvern, a informat, miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Sursa : news.ro

Stada Romania anunţă începerea procesului de integrare a Walmark Romania şi estimează o dublare a afacerilor noii entită... Indicii de pe Wall Street au revenit joi pe scădere, ştergând majoritatea creşterilor din şedinţa precedentă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x