Antena Căutare

FMI a inceput sa monitorizeze bancile din Spania

O misiune a Fondului Monetar International (FMI) incepe, de luni, o supraveghere tehnica a procesului de recapitalizare a sectorului bancar spaniol, care are nevoie de maxim 59 de miliarde de euro, anuta presa locala.

FMI a inceput sa monitorizeze bancile din Spania
| Foto: EPA / Intact Images

Pentru realizarea acestui proces, o misiune a fondului va incepe de astazi o vizita la Madrid, oras in care reprezentantii FMI vor sta pana pe 26 octombrie. Aceasta este cea de-a doua vizita de acest fel pe care o fac cei de la FMI, insa specialistii nu contribuie cu capital la planul de salvare financiara pentru bancile spaniole, ci isi impartasesc din experienta in supravegherea financiara.

La Madrid lucreaza deja din luna august un tehnician al FMI, care colaboreaza cu autoritatile locale. La sfarsitul acestei a doua vizite, va fi elaborat un raport cu observatii. Sapte banci spaniole - jumatate dintre cele mai importante 14 ale tarii - au nevoie de 59,3 miliarde de euro pentru a face fata nevoilor de capital ale sectorului, arata datele prezentate recent de Banca Spaniei si Ministerul spaniol al Economiei.

Uniunea Europeana a aprobat in luna iunie un plan de salvare financiara pentru sectorul bancar spaniol, care are la dispozitie suma maxima de 100 de miliarde de euro.

Sursa: Antena3.ro

Electricitatea s-ar putea scumpi de la 1 ianuarie 2013... Alvin E. Roth si Lloyd S. Shapley au primit premiul Nobel pentru economie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x