Antena Căutare

FMI: China sta fara griji. Statul asiatic isi poate apara economia in fata unei noi crize

Conform unui oficial FMI, China poate lua masuri menite sa amortizeze socul unei eventuale noi crize globale, declansata de instabilitatea din Europa sau de stagnarea economica a Statelor Unite.

Anoop Singh, directorul Departamentului Asia Pacific al Fondului Monetar International, a declarat ca guvernul de la Beijing "are puterea de a reactiona" in cazul unei noi crize a economiei globale, informeaza AFP.

Oficialul FMI a adaugat ca "reactia Chinei ar putea amortiza socul numai partial" si ca guvernul chinez are "responsabilitatea de a reechilibra economia globala prin consolidarea surselor interne de crestere".

Anoop Singh a mai precizat ca statul Chinez depinde foarte mult de cererea externa, astfel incat, in cazul unei crize globale, ar fi "mai afectat pe canalele comerciale decat pe cele financiare".

Conform unui raport FMI, in Asia exista posibilitatea unor retrageri de capital deoarece investitorii straini din tarile occidentale se confrunta cu probleme in "lumea dezvoltata".

Foto: www.radio86.eu

Fitch a retrogradat ratingurile bancilor britanice Royal Bank of Scotland si Lloyds... Specialistii UBS prezic falimentul Greciei pentru martie 2012!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x