Căutare Live

Fondul alocat in 2011 pentru Administratia Prezidentiala este cu un milion de lei mai mare decat anul acesta

Cu toate taierile la buget exista, insa, si un castigator - Palatul Cotroceni. Fondul alocat in 2011 pentru Administratia Prezidentiala este cu un milion de lei mai mare decat anul acesta. Suplimentarea bugetului se face la capitolul bunuri si servicii, adica se vor cheltui bani mai multi pe deplasarile presedintelui si ale staffului, dar si pentru cumpararea de autoturisme.


Unde merge milionul?

Pe bunuri si servicii, se precizeaza in proiect. La acest capitol, cresterea este de la 16,42 milioane de lei la 17,78 milioane de lei. Este prevazuta o crestere a costurilor deplasarilor in strainatate ale presedintelui si oamenilor sai. Suma alocata pentru asta va ajunge la sapte milioane de lei, fata de 5,7 milioane, in 2010.

Banii in plus la capitolul bunuri si servicii merg si pe masini sau constructii. Daca anul acesta nu s-a alocat niciun leu pentru autoturisme, anul viitor sunt prevazuti 90.000 de lei. Iar la constructii bugetul creste de la 14.000 la 230.000 de lei.

De unde se taie?

De la fondul de protocol, 180.000 de lei, si din fondul pus la dispozitia presedintelui - 20.000 de lei. De asemenea, este prevazuta si o reducere a cheltuielilor de personal. Acestea vor scadea de la 9,7 milioane la aproximativ 9,4.

In schimb, daca anul acesta, fondul de prime a fost de 430.000 de lei, pentru anul viitor nu este alocat nimic.

Pana in 2014, Ministerul Finantelor prevede ca bugetul alocat presedintiei ar trebui sa ajunga la 32,7 milioane de lei, cu aproximativ patru milioane de lei mai mult decat anul acesta.

Bicicletele Pegas au devenit o afacere de succes pentru patru tineri intreprinzatori... Avem buget de "criza": Cheltuielile se ridica la 108 miliarde de lei, dar fondurile sunt de 80 de miliarde...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri