Antena Căutare

Frunza Elenei Udrea: Scumpa si degeaba. Turistii straini ne ocolesc in continuare

Statisticile oficiale sunt necrutatoare: banii pompati din greu in campaniile de promovare turistica si in frunza Elenei Udrea nu au convins prea multi turisti straini sa exploreze "gradina carpatina". Romanii care-si petrec vacantele in strainatate sunt de doua ori mai multi decat cei care aleg destinatiile interne, iar numarul turistilor straini este in continuare foarte mic, potrivit datelor pulicate de Institutul National de Statistica. In luna iulie s-au inregistrat unele cresteri in ceea ce priveste romanii care au preferat destinatiile interne si strainii care au ales Romania, dar situatia este departe de a fi pe masura investitiilor realizate cu promovarea.



Campaniile de promovare externa a Romaniei nu au atins inca rezultatele scontate. Romania a fost vizitata de 157.100 de turisti in luna iunie si 166.700 de turisti straini in luna iulie. Numeric (conform INS), ei sunt mai multi decat in 2010, dar sub numarul celor veniti in 2007, cand in luna iunie au fost 166.700, iar in luna iulie, 183.200. Astfel, in primele doua luni de vara ne-au vizitat 323.800 de turisti straini. In perioada similara, Bulgaria a avut doar pe litoral peste 2 milioane de turisti straini, Grecia 6 milioane, iar Turcia 9 milioane.

Situatia grea a turismului de vara fusese deja semnalata de operatorii de pe litoral. In luna iulie, agentiile de turism anuntau scaderea cu 20% a pachetelor vandute pentru litoralul romanesc fata de anului trecut. Romanii care au mai avut bani de concediu au preferat ofertele din Bulgaria si Grecia, unde primesc servicii de calitate, conditii de cazare mai bune decat la noi si preturi mai mici. "Romanii s-au orientat spre Bulgaria, Grecia, Turcia si Croatia, unde sunt atrasi de serviciile all inclusive si de serviciile foarte bune. Litoralul romanesc este frecventat de doua categorii: cei care nu-si permit sa plece din tara si care se multumesc cu hotel de doua stele la maximum 200 de euro/sejur si categoria premium, cei care nu se uita la cati bani cheltuiesc", spune Traian Badulescu, consultat de turism. El crede ca va mai trece ceva vreme pana ce efectele promovarii turistice se vor face simtite.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Romania coboara zece locuri in topul competitivitatii globale, pe pozitia 77... Sapte ani fara impozit pe cladiri pentru reabilitarea termica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x