Antena Căutare

Gazprom a raportat un profit colosal de 16 miliarde de dolari

Speculatiile financiare cu barilul de titei umfla conturile rusilor: Gazprom, cea mai mare companie din lume din domeniul gazelor, a postat un profit net de 16,24 miliarde de dolari pe primul trimestru, unul dintre cele mai mari raportate vreodata pe bursele lumii.




Rezultatele subliniaza profitabilitatea masiva a gigantului detinut de statul rus, singurul care are dreptul de a exporta "aurul albastru". Gigantul raportase anterior un profit de 35 de miliarde de dolari in 2010, oricum unul dintre cele mai bune rezultate ale behemothului.

Vanzarile Gazprom din gaze au urcat cu 42% pana la 870 miliarde de ruble, adica 30,2 miliarde de dolari in trimestru, datorita volumelor mai mari vandute sI datorita cresterii preturilor in toate pietele sale de desfacere. De remarcat ca profitul este mai mult de 50% din venituri.

Vanzarile totale ale tuturor subsidiarelor sale au urcat cu 38%, pana

la 1,316 trilioane de ruble sau 45,5 miliarde de dolari. Aici se include sI bratul petrolier Gazprom Neft, al patrulea ca marime din Rusia.

Gazprom a mentionat ca preturile pentru gazul livrat in statele europene au crescut cu 14% in perioada iar volumele au crescut cu 12%.

Rezultatele arata ca gigantul e pe cale de a bate profitul-record din 2010.

"Acestea sunt cele mai mari rezultate intermediare din intreaga istorie a Gazprom", spune Sergei Vakhrameyev, analist la Metropol Capital din Moscova sI citat de AFP.

Citeste si Jurnalul

Foto: gazprom.com

Traian Basescu: "Romania primeste doar 4% din aurul extras de la Certej"... Teapa imobiliara de milioane de euro: Au achitat jumatate din apartament si nu au primit nimic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x