Antena Căutare

Grecia refuza sa cedeze suveranitatea politicii fiscale

Guvernul de la Atena a raspuns sec la propunerea Germaniei privind introducerea unui comisar european care sa aiba drept de veto in privinta taxelor si cheltuielilor din Grecia, afirmand ca executivul elen trebuie sa pastreze controlul propriului buget. Comisia Europeana a afirmat ca intentioneaza sa imbunatateasca supravegherea finantelor Greciei, dar tara trebuie sa pastreze controlul.

Conform propunerii Germaniei, un comisar european pentru buget ar fi trebuit sa aiba drept de veto asupra deciziilor fiscale de la Atena, daca acestea nu ar fi in linie cu obiectivele stabilite de creditorii internationali. De asemenea, Grecia ar trebui sa se angajeze pentru serviciul datoriei inainte de a cheltui bani in orice alt scop.

Conform presei, Grecia este foarte aproape de incheierea unui acord pentru reducerea datoriilor catre investitorii privati cu 50%, la aproximativ 100 de miliarde de euro.

Grecia are nevoie de acest acord pentru a primi urmatoarea transa din primul pachet de ajutor financiar extern de la FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana.

Suveranitatea politicii fiscale a Greciei, amenintata... Profetul crizei: Grecia ar putea iesi din zona euro, urmata de Portugalia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x