Antena Căutare

Grecia, tot mai aproape de faliment

Negocierile dintre autoritatile elene si principalii creditori ai Greciei au fost suspendate.

Deja stresata de retrogradarea de catre agentia de rating Standard & Poor's a Frantei si Austriei din clubul de elita al detinatorilor notei maxime AAA intr-o categorie inferioara, zona euro nu mai avea, cu siguranta, nevoie de inca o veste proasta.

Alt semnal alarmant a venit de la Atena, unde discutiile dintre guvernul elen, responsabilii Fondului Monetar International (FMI), ai Uniunii Europene si creditorii privati ai Greciei au fost suspendate pe fondul neajungerii la vreun progres.

Miza negocierilor este cruciala: este vorba de a stabili cu cat accepta bancile, companiile de asigurari si alti gestionari de fonduri sa fie restructurata datoria elena.

In octombrie, creditorii privati, reprezentanti de International Institute of Finance (IIF), au fost de acord sa renunte, pur si simplu, la jumatate din creantele lor, adica 103 din 206 miliarde de euro.

Tot articolul, pe Fin.ro

Patru consecinte ale pierderii ratingului AAA de catre Franta... Standard&Poor's: Liderii europeni sunt dezbinati si cu un pas in urma crizei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x