Antena Căutare

Guvernul va imprumuta 800.000 de euro de la Trezorerie, pentru bolnavii de cancer

Guvernul va imprumuta 800.000 de euro de la Trezorerie ca sa infiinteze fondul pentru medicamentele din programele nationale. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, executivul va modifica Legea Sanatatii in sedinta de saptamana viitoare.

Este vorba de doua ordonante de urgenta pe care executivul le va aproba saptamana viitoare. Prima vizeaza majorarea de catre Ministerul Sanatatii a capitalului companiei Unifarm S.A., companie prin intermediu careia se cumpara medicamentele oncologice.

Mai mult, urmeaza ca aceasta companie sa se imprumute din Trezorerie si sa plateasca dobanda afereta cu aproximativ 1 milion de euro, care vor fi platiti in avans. Astfel vor putea fi cumparate mai multe medicamente oncologice care in prezent lipsesc de pe piata.

Potrivit informarii facute astazi de Ministerul Sanatatii premierului Victor Ponta, variaza numarul medicamentelor care in mod curent lipsesc pentru pacientii ce sufera de cancer. Este vorba de un numar cuprins intre 18 si 24 de medicamente. In prezent, 13 dintre acestea se afla deja in stocurile companiei Unifarm si alte 3 urmeaza sa ajunga pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Problematic este cazul a patru dintre ele, care fie nu se mai produc, fie au un pret foarte mare pe care Unifarm nu si l-a permis pana in acest moment, in conditiile in care proiectia de buget pe anul 2013 a acordat pentru medicamentele oncologice doar 1 milion de lei, din partea Ministerului Sanatatii.

sursa foto: bryansikora.com

Agenda obligatiilor fiscale. Vezi ce taxe ai de platit in 2013... Birourile viitorului: betonul care se curata singur, pereti digitali, fatade vii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x