Antena Căutare

Guvernul vrea sa introduca taxa pe fast food si pe berea cu alcool

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi a anuntat ca prin noua Lege a sanatatii ar putea fi introdusa taxa pe fast food si pe berea cu alcool, intrucat este vorba de o alimentatie nesanatoasa, care creste morbiditatea pe anumite boli si, respectiv, de un produs alcoolic.

"Prin noua lege incercam introducerea taxei pe produsele nesanatoase tip fast food care aduc prejudicii sanatatii si, de asemenea, pe berea cu alcool", a declarat Vasile Cepo.

"Exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate pentru a reduce consumul lor. De asemenea, berea este produs alcoolic si, asa cum celelalte produse alcoolice sunt suprataxate, e firesc ca si berea cu alcool sa intre in aceasta categorie", a explicat acesta.

Introducerea taxei pe fast food a mai fost in dezbatere si in 2011 si a fost amanata pe motiv ca este foarte greu de implementat.

Patronatele au atentionat atunci ca taxa pe fast food ar putea duce la cresterea pretului alimentelor in medie cu peste 20%, dar si la disponibilizarea a 36.000 de salariati.

Ponta: Televiziunea publica este in stare de faliment, cu datorii de peste 50 milioane euro... BCE a oprit finantarea unor banci grecesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x