Antena Căutare

Impozitele, amenzile si taxele locale vor creste cu 16,05%, incepand de anul viitor

Impozitele, amenzile si taxele locale vor creste cu 16,05% de la inceputul anului viitor, reprezentand rata inflatiei cumulata pentru perioada 2010-2012, conform unui proiect de Hotarare al Ministerul Finantelor. In acest fel, sunt asteptate venituri suplimentare anuale de 531 milioane lei in urmatorii trei ani, informeaza Mediafax.

"In concordanta cu prevederile Codului fiscal, se actualizeaza nivelurile impozitelor si taxelor locale, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul fiscal 2010, prin elaborarea unui nou proiect de hotarare a Guvernului, incepand cu anul fiscal 2013, cu rata inflatiei pentru perioada de 3 ani de la ultima indexare, respectiv 16,05% pentru anii 2010-2012", se arata nota de fundamentare a proiectului de Hotarare.

Atfel, in cazul cladirilor cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa, impozitul va creste de la 806 lei/mp la 935 lei/mp.

Pentru cladirile cu peretii exteriori din lemn, valoarea impozabila va urca de la 219 lei/mp la 254 lei/mp, in cazul existentei utilitatilor, si de la 137 lei/mp la 159 lei/mp, fara utilitati.

Majorarea se va aplica si in cazul taxelor pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate, pentru spectacole, pentru operatiuni judiciare, pentru eliberarea si preschimbarea actelor de identitate, pentru inmatricularea autovehiculelor, pentru eliberarea titlurilor de proprietate, precum si in cazul limitelor minime si maxime ale amenzilor aplicate persoanelor fizice.

Pentru motorete, scutere, motociclete, autoturisme, autocare, autobuze, microbuze, tractoare si vehicule grele, impozitele nu au fost indexate intrucat de la data adoptarii lor au trecut mai putin de trei ani, valorile ramanand astfel neschimbate.

CFR Marfa nu se mai privatizeaza. Procedura nu a primit avizul CSAT... Un sediu experimental: cu tevile la vedere si pereti din piatra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x