Antena Căutare

Un proiect de pe vremea lui Ceausescu prinde contur in 2012: Aeroportul de la Adunatii Copaceni

In scurta vreme vor incepe lucrarile pentru aeroportul din sudul Capitalei. Un proiect din anii '80 al lui Ceausescu are toate sansele sa devina acum realitate. Primul aeroport privat din Romania, pentru curse low cost, va fi situat la 20 km de Bucuresti si la 50 km de Ruse.

Primarul de la Adunatii Copaceni era copil, cand se discuta de un aeroport la el in comuna. Nu s-a gandit o clipa ca avea sa puna in practica proiectul. Terenul de la Adunatii Copaceni e perfect pentru aeroport. “Nu exista livezi, nu exista vii care sa necesite costuri pentru stramutarea lor sau pentru recultivarea lor”, spune edilul.

Aeroportul de la Adunatii Copaceni, asezat la 43 de kilometri de cel de la Otopeni, se va intinde, practic, pe 300 de hectare. Initial, va avea o singura pista, de 3.200 de metri. Proiectul prevede 10-14 burdufe pentru imbarcare. Dezvoltatorul proiectului, proprietarul unei companii aeriene low cost, se asteapta la 2 milioane de pasageri pe an. Cate 10 zboruri care sa decoleze in fiecare zi.

Aeroportul va avea si un alt atuu: orarul zborurilor nu risca sa fie dat peste cap de ceata. Raurile Arges si Neajlov, care trec prin zona, fac ca ceata sa nu persiste ore intregi, iar viteza vantului nu depaseste 5-7 metri pe secunda.

Cu tot cu costul terenurilor cumparate, constructia aeroportului va insemna o investitie de 600 de milioane de euro. O investitie care va asigura 2.000 de locuri de munca si va genera taxe si impozite la bugetul local. Si daca in realitate lucrurile vor merge la fel ca socotelile de pe hartie, in curand locuitorii din Adunatii Copaceni vor vedea, in locul carutelor cu cai, aeronave Boeing si Airbus.

Germania salveaza zona euro - Unda verde pentru participarea la Mecanismul European de Stabilitate... EADS si BAE Systems negociaza o posibila fuziune ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x