Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,97%, a şasea oară consecutiv

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 2,97%, a şasea oară consecutiv, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României (BNR).

Joi, 7 noiembrie, ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,96%, cel mai mic nivel din 18 ianuarie, când a fost 2,93%. Vineri, 8 noiembrie, indicele a urcat la 2,97%, apoi, a stagnat.

Totodată, luni, ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,06%, pentru a cincea oară consecutiv.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

Sursa : news.ro

Cât costă un brad de Crăciun în 2019! Surpriză uriașă la prețuri... Piaţa imobiliară: Proprietarii de apartamente vechi încep să simtă presiune pe scăderea preţurilor...
Ultimele știri