Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,97%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut vineri la 2,97%, cel mai ridicat nivel atins după 24 februarie, de la nivelul de 2,86% atins joi, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 3 luni s-a aflat în scădere accentuată de la începutul lunii februarie. În 6 februarie, indicele era 3,18%. Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut miercuri la 2,83%, revenind la cel mai mic nivel din 31 mai 2018, care a fost atins prima oară vineri.

ROBOR la 6 luni a crescut de la nivelul de 3% la 3,10%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuieşte ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Rafinăria Petromidia intră de vineri în revizie generală, iar rafinăria Vega Ploieşti îşi va reduce parţial activitatea... ANALIZĂ: Putem asista în perioada următoare la o depreciere a leului în faţa euro şi la scăderi de cotaţii pe Bursa de V...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri