Căutare Live

Indicele ROBOR la trei luni a coborât la 3,09%, cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,09%, cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Naţională a României (BNR). În plus, ROBOR la 6 luni a ajuns la cel mai scăzut nivel din ianuarie până în prezent.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,09%, cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Naţională a României (BNR). În plus, ROBOR la șase luni a ajuns la cel mai scăzut nivel din ianuarie până în prezent.

Joi, ROBOR la trei luni a stagnat la 3,11%.

Vineri, indicele a scăzut la 3,09%, cel mai coborât nivel din 15 martie, când a fost 3,09%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,25% la 3,23%. Acesta este cel mai mic nivel din 18 ianuarie, când a fost 3,22%.

Marţi, acest indice a scăzut de la 3,26% la 3,25%, cel mai coborât nivel din 12 martie, când a fost tot 3,25%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

Sursa : news.ro

Vodafone România a înregistrat o scădere de 2,7% a veniturilor totale, în al doilea trimestru... OTP Group a finalizat achiziţia subsidiarei Société Générale din Republica Moldova...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri