Antena Căutare

Industria da semne de revenire moderata

Afacerile din domeniu au crescut cu 26,1% in februarie. Specialistii spun ca o comparatie edificatoare trebuie facuta pe o perioada de minimum sase luni.

Cifra de afaceri din industrie, pe total piata interna si externa, s-a majorat in februarie, in ter­meni nominali, cu 26,1% comparativ cu ace­easi luna a anului trecut si cu 7% fata de ia­nuarie 2011, in principal datorita avansului din industria prelucratoare, releva datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

In­dustria autohtona se mentine pe un trend as­cen­­dent in ultima perioada, dar o comparatie edi­ficatoare trebuie facuta abia dupa ce vor tre­ce macar sase luni din acest an. Raportarea la 60 de zile nu cred ca ne poate da o imagine con­cludenta despre iesirea din criza a acestei ramuri", a declarat pentru „Fin.ro" Marius Cristescu, presedintele Bega Grup.

Comparativ cu februarie 2010, cifra de afaceri din industria prelucratoare s-a majorat cu 27,5%, iar cea din industria extractiva cu 1,4%. Se poate spune astfel ca motorul cresterii afacerilor pe primele doua luni din acest an a fost industria prelu­cra­toare pentru ca si in ianuarie ramura res­pec­tiva a consemnat o dilatare de 27,4% fata de aceeasi perioada din 2010. „Industria si ex­porturile sunt singurele care au sustinut econo­mia romaneasca.

Din ultimele sase luni ale lui 2009 si pe parcursul intregului an 2010 indus­tria se afla pe un drum moderat ascendent, care se pare ca va continua", a precizat pentru „Fin.ro" Cristian Parvan, secretarul general al AOAR. De asemenea, in perioada analizata toate grupele industriale mari au inregistrat cresteri.

Astfel, cifra de afaceri din industria bu­nurilor intermediare s-a majorat cu 38,6%, cea din industria bunurilor de capital cu 36,2%, din industria energetica cu 19,6%, din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 8,7% si din industria bunurilor de uz curent cu 6,4%.

Tot articolul, in Financiarul

BCE a majorat dobanda de politica monetara cu 0,25%... Aurul a sarit de 1.460 $/uncie, pe fondul deprecierii dolarului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x