Antena Căutare

Exclusiv! Instituțiile de stat cu bugetari plătiți regește și care nu fac absolut nimic! - Material filmat cu camera ascunsă

Agenţia de Credite şi Burse de Studii, Autoritatea pentru Reformă Feroviară. Sunt doar două dintre instituţiile de care nu aţi auzit vreodată, dar care funcţionează de ani buni și au angajaţi care pot fi consideraţi, fără ezitare, bugetari de lux.

Agenţia de Credite şi Burse de Studii, Autoritatea pentru Reformă Feroviară. Sunt doar două dintre instituţiile de care nu aţi auzit vreodată, dar care funcţionează de ani buni și au angajaţi care pot fi consideraţi, fără ezitare, bugetari de lux. Ca să nu mai discutăm despre salariile şefilor. Însă cea mai mare problemă este că aceste instituţii nu fac absolut nimic.

Agenţia de Credite şi Burse pentru Studii. O instituţie din subordinea Ministerului Educaţiei, care ar trebui să le asigure studenţilor accesul la credite. S-a înfiinţat în 2009, dar nici până în ziua de azi nu a acordat vreun credit.

Au demonstrat-o reporterii Observator, cu ajutorul unei camere ascunse:

„Unde aş putea să cer şi eu câteva informaţii despre obţinerea unui credit pentru studii?”, întreabă reporterul Observator.

„Comisia Naţională de Prognoză se ocupă. Are programul acela, "Investeşte în tine", acum, în derulare. Deocamdată, nu la noi.”

Reacţia vine chiar din partea directorului general al Agenţiei. Asta, cu toate că, pe site-ul instituţiei, scrie negru pe alb că trebuie să asigure managementul sistemului de creditare pentru studenţii de la stat, dar şi de la privat. .

O altă instituţie, de această dată din subordinea Ministerului Transporturilor, este la fel de obscură. Este vorba despre Autoritatea pentru Reformă Feroviară, care ar trebui, printre altele, să cumpere locomotive şi vagoane.

În doi ani de la înfiinţare, Autoritatea nu a cumpărat niciun vagon. Şi mai ştim că preşedintele instituţiei, Gigi Gavrilă, câştigă în jur de 10.000 de lei pe lună.

Iar lista instituțiilor de stat cu bugetari de lux și activitate zero continuă:

Lovitură pentru români, în prag de sărbători! ANAF blochează conturi bancare! Cine riscă să plătească dublu... ANAF va avea peste 100 de întâlniri cu contribuabilii, în decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x