Investitiile straine ar putea genera fluxuri de 1,5 mld. euro in turism

Desi are unul dintre cele mai ridicate potentiale din turism din regiune, precum peisaje naturale si biodiversitate, Romania atrage destul de greu turisti straini care sunt dispusi sa cheltuiasca, in medie, de 12 ori mai mult decat cei autohtoni, a declarat Lucian Anghel, economistul-sef al BCR cu ocazia lansarii Raportului pe Turism.Potrivit economistului-sef al BCR, investitiile organice alaturi de patrunderea capitalului strain in turism ar putea genera fluxuri aditionale de 1-1,5 miliarde de euro in balanta turismului in 2016, se arata in Raport.

Infrastructura de transport rutier mai buna, acces mai usor la atractiile turistice locale - pentru aducerea infrastructurii rutiere aproape de standardele europene trebuie dezvoltata acoperirea si calitatea sa; transportul pe sosea este dominant atunci cand se calatoreste dintr-un loc in altul.

„Educatia angajatilor este un activ important in cadrul serviciilor de turism. Educatia primara are o pondere importanta in cadrul fortei de munca din turism in Romania, cu un posibil impact negativ asupra calitatii serviciilor si a conditiilor de calatorie a turistilor straini", a adaugat Lucian Anghel.

Campaniile publicitare mai bune pot asigura o pozitie mai inalta a Romaniei pe harta turismului international.

Promovarea imaginii Romaniei in strainatate a inceput sa dea roade, iar sosirile turistilor straini au crescut cu 11% in primele sapte luni ale acestui an, in timp ce fluxurile brute din balanta turismului au avansat cu 16% in aceeasi perioada, se mai arata in raport.

Citeste si Financiarul

Foto: Intact Images

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri