Piața terenurilor a devenit una dificilă, în București. Maturizarea acestui segment a condus la tranzacții greoaie, din cauza ofertelor puține și prețurilor negociate dur.
Bulevardul Expoziției este una dintre zonele cele mai tranzacționate dintotdeauna. Acolo au fost livrate printre primele proiecte office importante, iar acest trend a continuat și în ultimii ani. Totuși, ritmul a fost unul scăzut și încă mai este loc pentru dezvoltări noi.
Pe măsură ce investitorii nu mai au loc în nordul capitalei, aceștia șo-au îndreptat atenția către acest perimetru. Iar faptul că dezvoltatorul de locuințe Impact a plătit deja un milion de euro pentru a securiza achiziția unui teren de 2,2 hectare în zona Romexpo a avut efectul unui magnet pentru interesul celorlalți. Un efect similar a avut și faptul că AFI Europe România a cumpărat terenul fostei platforme Laromet, unde va dezvolta un proiect rezidențial.
Așadar, piața terenurilor, în anul 2017, este bazată pe achiziții-reper și planuri construite în jurul lor, o schimbare majoră față de acum 10 ani. În urmă cu un deceniu, piața terenurilor era de o efervescență greu de susțiut. Toată lumea cumpăra, nu exista un teren care să nu fie tentant, și nici clienți care să nu găsească ce vor. Acest lucru a condus la creșteri fabuloase de prețuri, după cum dictează regulile pieței. Era greu să nu te lași purtat de val, chiar și atunci când știai că acesta este mersul firesc al lucrurilor, înainte de a atinge etapa de maturizare a pieței.
Un alt lucru care s-a schimbat radical în prezent, este durata tranzacțiilor. De exemplu, în 2007 dura aproximativ trei luni întregul proces de achiziție a unui teren, iar în prezent acest termen poate ajunge la 18 luni.
Pe HomeZZ.ro găsești peste 25.000 de anunțuri cu terenuri de vânzare, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.
Job la stat pe care orice român și-l dorește. Unde ești plătit cu câteva mii de euro pe lună!... Știi ce impozite trebuie să plătești în 2018? Vezi grila deja schițată!...