Antena Căutare

Iranul sisteaza exportul de petrol catre Franta si Marea Britanie

Iranul a oprit livrarile de petrol catre companiile din Franta si Marea Britanie. Decizia este o replica la embargoul asupra importurilor de petrol iranian, decis, luna trecuta, de Uniunea Europeana. Embargoul urma sa intre pe deplin in vigoare abia la 1 iulie.

Purtatorul de cuvant al ministrului iranian al petrolului, Alireza Nikzad, a anuntat masura autoritatilor de la Teheran si a adaugat ca Iranul va gasi alti clienti .

Iranul extrage zilnic 3,5 milioane de barili de petrol si exporta 2,5 milioane de barili. Tarile din Uniunea Europeana beneficiaza de 20% din acest export, in timp ce 70% ajunge in Asia.


Principalii clienti europeni ai Teheranului sunt Italia, Spania, Grecia, Franta, Olanda si Marea Britanie. Miercurea trecuta, oficialii iranieni au declarat ca vor revizui in scadere exportul de petrol catre UE, fara a-l intrerupe pentru moment.


foto: EPA

Zi decisiva pentru Grecia. Ministrii finantelor din zona euro decid daca acorda sau nu imprumutul... Salariu record la stat in Romania: 29.000 de euro/luna: Vezi cine castiga acesti bani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x