Jeffrey Franks, despre sistemul sanitar: Este o masina veche, poluanta, care consuma 30l/100 km

Reprezentantii Fondului Monetar International considera ca Romania trebuie sa faca o reforma profunda a sistemului sanitar, aceasta fiind o prioritate de varf dupa reformele in domeniul salarizarii si pietei muncii, a declarat astazi, pentru Agerpres vicepresedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Adrian Nitu.

Seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks, s-a intalnit vineri cu membrii Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, in fata carora a afirmat ca sistemul sanitar din Romania este "o masina veche, poluanta, care consuma 30 de litri la suta de kilometri, iar guvernul ii baga in rezervor numai 25 de litri".

Potrivit lui Nitu, oficialul FMI le-a spus deputatilor ca Romania are nevoie de o masina noua, nepoluanta si eficienta, care sa consume macar sub 20 de litri de carburant la 100 km.

"Masina veche mai are o problema - pierderile de carburant. Stopati pierderile ca masina sa functioneze pana la sfarsitul anului, iar din 2012 va trebuie neaparat o masina noua", a mai spus Franks, referindu-se la problemele sistemului sanitar din Romania.

Membrii Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor s-au intalnit, astazi, la Parlament cu delegatia Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Ultimele știri