Antena Căutare

Jun Azumi, ministrul japonez al Finantelor: "Criza nu va lua sfarsit. Europa trebuie sa isi vina in fire

Ministrii Finantelor si guvernatorii bancilor centrale din G20 au cerut Europei sa prezinte, la summit-ul UE de la sfarsitul saptamanii viitoare, un plan complet, decisiv, de rezolvare a crizei datoriior de stat, care ameninta economia globala, conform Reuters.


Liderii G20 se vor reuni pe 3-4 noiembrie, la Cannes.

Ministrul francez al Finantelor, Francois Baroin, care a prezidat intalnirea de sambata de la Paris, a aratat ca Germania si Franta, cele mai puternice economii din UE, sunt pe cale sa agreeze un plan de reducere a datoriilor Greciei, de impiedicare a contagiunii catre alte tari din zona euro si de protejarea a bancilor europene.

Totodata, reprezentantii tarilor din afara zonei euro au tinut sa sublinieze efectele negative resimtite deja de economiile lor din cauza crizei din Europa si au aratat ca liderii europeni trebuie sa actioneze urgent.

„Europa trebuie sa isi vina in fire, deoarece daca criza nu va lua sfarsit, va incepe sa afecteze economiile emergente care au crestere economica solida", a declarat Jun Azumi, ministrul japonez al Finantelor.

In plus, ministrul canadian de Finante, Jim Flaherty, a afirmat ca riscul unei recesiuni globale va fi semnificativ mai ridicat daca summit-ul UE nu se va incheia cu masuri categorice de solutionare a crizei.

sursa: Antena3

Romania e codasa in UE la productivitatea muncii... Statul roman pregateste majorarea capitalului social la Posta Romana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x