Jun Azumi, ministrul japonez al Finantelor: "Criza nu va lua sfarsit. Europa trebuie sa isi vina in fire

Ministrii Finantelor si guvernatorii bancilor centrale din G20 au cerut Europei sa prezinte, la summit-ul UE de la sfarsitul saptamanii viitoare, un plan complet, decisiv, de rezolvare a crizei datoriior de stat, care ameninta economia globala, conform Reuters.


Liderii G20 se vor reuni pe 3-4 noiembrie, la Cannes.

Ministrul francez al Finantelor, Francois Baroin, care a prezidat intalnirea de sambata de la Paris, a aratat ca Germania si Franta, cele mai puternice economii din UE, sunt pe cale sa agreeze un plan de reducere a datoriilor Greciei, de impiedicare a contagiunii catre alte tari din zona euro si de protejarea a bancilor europene.

Totodata, reprezentantii tarilor din afara zonei euro au tinut sa sublinieze efectele negative resimtite deja de economiile lor din cauza crizei din Europa si au aratat ca liderii europeni trebuie sa actioneze urgent.

„Europa trebuie sa isi vina in fire, deoarece daca criza nu va lua sfarsit, va incepe sa afecteze economiile emergente care au crestere economica solida", a declarat Jun Azumi, ministrul japonez al Finantelor.

In plus, ministrul canadian de Finante, Jim Flaherty, a afirmat ca riscul unei recesiuni globale va fi semnificativ mai ridicat daca summit-ul UE nu se va incheia cu masuri categorice de solutionare a crizei.

sursa: Antena3

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri