Antena Căutare

Loteria, obligata sa renunte la cadastrul de lux

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis ca Loteria Romana sa reevalueze ofertele depuse la licitatia pentru servicii de cadastru, dupa ce a admis contestatiile formulate de cinci firme, potrivit unor surse din cadrul institutiei.

Astfel, CNSC a anulat rezultatul procesului de evaluare a ofertelor prin care Loteria Romana a stabilit ca oferta depusa de Construct Co. Group SRL este castigatoare, valoarea contractului fiind de 4 milioane de euro.

In plus, decizia CNSC obliga Loteria Romana la reevaluarea ofertelor in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei.

Desi un criteriu important in vederea atribuirii contractului era pretul cel mai scazut, de data aceasta, Loteria Romana a atribuit contractul unei firme care a avut un pret mult mai mare decat firma clasata pe locul unu.

Ofertele depuse au variat intre 1,2 milioane de euro si peste 4 milioane de euro. Patronii firmei sunt Buteica Marilena, cu 90% din actiuni, si Firan Julietta, cu 10%, conform datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Cu o durata de 24 de luni de la data atribuirii, contractul a fost estimat de autoritatea contractanta la 21,42 milioane de lei (TVA inclusa). Potrivit anuntului, lucrarile de cadastru vizeaza circa 860 de imobile si sunt finantate din surse proprii ale CNLR.

CNLR a solicitat ofertantilor depunerea unei garantii de 360.000 de lei. In plus, prin caietul de sarcini, CNLR a solicitat ofertantilor sa detina patru receptoare GNSS (Global Navigation Satellite Systems - Sisteme de Navigatie prin Satelit), un scaner 3D, pentru realizarea modelului tridimensional al locatiei etc.

Sursa: Jurnalul National

Raport EPC: Economia romaneasca a ajuns in zona de pericol!... Manual de pierdut fonduri europene in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x