Antena Căutare

Lovitură pentru o bună parte dintre pensionari! Li s-ar putea lua din bani! Vestea care le dă fiori celor vârstinici!

Recalcularea pensiilor este o veste bună pentru toți vârstnicii, care așteaptă de ceva vreme ca veniturile lor să se majoreze. Există însă și o categorie, care ar putea avea de suferit, iar îngrijorător este că persoanele vizate vor rămâne cu pensia diminuată pentru tot restul vieții.

Recalcularea pensiilor este o veste bună pentru toți vârstnicii, care așteaptă de ceva vreme ca veniturile lor să se majoreze.

Există însă și o categorie, care ar putea avea de suferit, iar îngrijorător este că persoanele vizate vor rămâne cu pensia diminuată pentru tot restul vieții.

Într-un interviu televizat, ministrul Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre dosarele aflate în instanță: „Am luat acele dosare pe care le-am avut în instanță și acolo am văzut unde am greșit. Vestea bună e ca la toți pensionarii se va face recalcularea!”.

ROmânii, care intenționează să iasă la pensie anticipat și care ar urma să primească o sumă mai mică decât accea pe care ar încasa-o după împlinirea vârstei normale de pensionare, vor fi descurajați de noile decizii. Penalizările sunt între 0,50% pentru cei cărora le lipsește un an din standarul cerut, în schimb cei care au lipsă între 7 și 8 ani sunt penalizați cu câte 0,15% pe an!

în momentul în care acești pensionari ajungeau la vârsta standard de pensionare (65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei), penalizările se excludeau automat și ajungeau să primească o pensie completă.

Se pare că viitoare lege prevede că cei care s-au pensionat anticipat parțial (cu penalizare) urmează să rămână tot restul vieții cu pensie diminuată.

Curs valutar 15 mai. Leul câștigă în fața euro. Ce se întâmplă cu dolar... Liviu Tudor, despre implementarea cu succes a unui proiect de birouri. Noile și viitoarele investiții din cadrul West Ga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x