Antena Căutare

Minstrul Finanțelor, declarații de ultimă oră despre măsurile fiscale: "Vom avea 15% în plus la pensii!"

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a prezentat, la Palatul Victoria, măsurile fiscal-bugetare și în domeniul investițiilor publice. Astfel, Teodorovici a vorbit despre educație, infrastructură, dar și despre mult așteptatele măriri de pensii.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a făcut o serie de declarații, chiar de la sediul Guvernului, privind măsurile fiscal-bugetare și în domeniul investițiilor publice. Astfel, Teodorovici a vorbit despre educație, infrastructură, dar și despre mult așteptatele măriri de pensii.

„Vă pot da câteva exemple de ce anume se poate finanța. În domeniul infrastructurii, sănătate, centre medicale, educație, școli, grădinițe, rețea de apă, canalizare.. deci practic tot ce este nevoie și e necesar la nivelul comunității locale. Iar diferențierea dintre cele două zone de prioritate se face în principal pe motivul acela că în primul sector de activități prioritare sunt acele măsuri pentru care comunitățile locale trebuie să se conformeze față de obligațiile asumate atunci când am devenit stat membru, în special în zona de apă, canal, deșeuri, și pentru care, în cazul în care nu există conformare, statul român poate să plătească anumite penalități”, a spus Teodorovici.

„Un alt instrument e cel legat de fondul de finanțare a contractului de parteneriat public-privat. Știți că Guvernul a aprobat o listă de proiecte importante de infrastructură în zona de parteneriat public-privat, adică acolo unde e manifestat un interes din partea privatului”.

Potrivit Antena 3, Teodorovici a spus și că punctul de pensie va crește, de la 1 septembrie, la 1.265 de lei, cu o mărire de 15%, în comparație cu 1.100 de lei cât va fi de la 1 ianuare 2019.

Ești client al Băncii ING? Modificări de ultima oră anunțate de reprezentanții băncii. Ce surpriză li se pregătește tutu... Ultimă oră! Lovitură de la Guvern! A fost introdusă o nouă taxă! „Este o taxă pe lăcomie”. Cine o va plăti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x