Antena Căutare

Media: "Dinu Patriciu a avut mana proasta la oameni"

Directorul editorial demisionar de la Adevarul Holding considera ca noul management al trustului lui Dinu Patriciu este neprofesionist si lipsit de viziune, iar Peter Imre, directorul general al companiei, "este format in mentalitatea de sef de sala".

Halpert si-a dat demisia pe 9 noiembrie, luandu-si la revedere de la colegi printr-o scrisoare in care reclama, printre altele, faptul ca "meseria noastra nu mai este respectata in aceasta companie".

● In scrisoarea de ramas bun adresata colegilor spuneti ca ati inceput sa va izolati de acum cateva luni. Ce fapt sau ce concurs de imprejurari a determinat izolarea dvs?
Ca m-am izolat inseamna ca am luat mai putin contactul decat inainte cu jurnalistii din companie, cu reporterii si cu sefii de sectie. Nu puteam sa-i privesc pe oameni in fata si sa-i mint, sa le spun ca e bine cand de fapt stiam ca nu e bine deloc. Am preferat, asadar, sa lucrez mai mult cu redactorii-sefi, subordonatii mei directi, care, oricum, stiu, vad si simt ca lucrurile nu sunt in regula in companie.

● Care a fost picatura care a umplut paharul, determinandu-va sa spuneti "stop"?
Momentul in care s-a discutat peste capul meu de un plan de restructurare, de personal si de concept, a revistelor din Adevarul Holding. Momentul in care a fost adus chiar si personal editorial peste capul meu. Atunci am spus stop, pentru ca nu sunt dispus sa devin un personaj decorativ.

● A incercat cineva sa va opreasca?
Da, la nivel declarativ a incercat directorul general Peter Imre, dar asta e doar un balet, un PR de ochii lumii, pentru ca, altfel, e convenabil pentru el sa dispara de acolo oamenii incomozi, oamenii care ii spun ca ia decizii gresite, ca are comportamente si abordari gresite in relatia cu jurnalistii din companie si cu produsele acesteia. De asemenea, urma sa am si o intalnire cu Dinu Patriciu, care n-a fost in tara la momentul demisiei mele, insa va fi doar o intalnire de bun-simt, fireasca intre doi oameni care au lucrat aproape timp de patru ani. Nimic nu-mi va schimba decizia luata.

● Au existat lucruri in care nu credeati pe care ati fost fortat sa le faceti la Adevarul?
Da, au existat asemenea lucruri, pe unele le-am facut doar ca sa-mi protejez colegii, insa cand am considerat ca este prea mult am spus stop. Nu ma pot lasa calcat in picioare, nici cu pretul protectiei oamenilor cu care am lucrat, nici cu pretul confortului personal.

Tot articolul, in Jurnalul National

Termoelectrica si CFR Calatori au intrat in deficitul Eurostat... 48 de firme romanesti in top 500 Europa Centrala si de Est...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x