Antena Căutare

Merkel il atentioneaza pe Hollande: Pactul fiscal european nu este negociabil

Germania a comunicat o serie de conditii noului presedinte al Frantei, Francois Hollande, excluzand posibilitatea renegocierii Pactului fiscal european si orice initiativa de crestere a deficitelor, informeaza cotidianul francez Le Figaro.

"Nu este posibila renegocierea pactului bugetar european (...) Nu este posibila renegocierea unui Pact care a fost semnat deja de 25 dintre cele 27 de state membre UE" si care are scopul consolidarii disciplinei in domeniul finantelor publice, a declarat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel.

Iar "Germania nu doreste o crestere a deficitelor, ci o crestere economica doar prin reforme structurale", a subliniat Seibert.

Francois Hollande a promis in campania electorala ca doreste sa confere constructiei europene o dimensiune de crestere economica si de stimulare a crearii locurilor de munca si prosperitatii, criticand Pactul fiscal si austeritatea bugetara impusa de Germania.

Foto: Intactimages

Negocieri Guvern-FMI: Salariile bugetarilor cresc in etape, pensionarii primesc banii inapoi... PDL cere Guvernului Ponta sa creasca salariile bugetarilor cu 16%, nu cu 8%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x