Antena Căutare

Ministerul Agriculturii: Firmele care au optat pentru aplicarea Legii privind diminuarea risipei alimentare trebuie să transmită până la 31 martie rapoartele anuale

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale le reaminteşte operatorilor economici care optează pentru aplicarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare că au obligaţia să transmită la minister, până la data de 31 martie a fiecărui an, rapoartele anuale pentru perioada cuprinsă în intervalul 1 ianuarie-31 decembrie a anului precedent.

Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare reglementează măsurile de prevenire a risipei de alimente pe întreg lanţul agroalimentar şi se adresează operatorilor economici, din cadrul fiecărei verigi a acestuia.

”Facem precizarea că implementarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, republicată a început cu anul 2019, astfel primul termen de raportare este 31 martie 2020, pentru anul 2019. Raportarea va cuprinde, în mod obligatoriu, tipul/categoria produs donată/recepţionată, cantitatea donată/recepţionată (kg), contractul de donare alimente, datele de identificare ale donatorului/receptorului (numele şi codul fiscal)”, a informat joi ministerul.

În ceea ce priveşte planul de diminuare a risipei alimentare, în conformitate cu legislaţia în vigoare, operatorii care optează să întreprindă acţiuni pentru diminuarea risipei alimentare, au obligaţia să elaboreze planul de diminuare a risipei alimentare. Postarea planului de diminuare a risipei alimentare pe site-ul propriu este opţională.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este autoritatea care realizează şi gestionează baza de date cu operatorii receptori şi publică pe site-ul propriu lista operatorilor receptori. Până în prezent, sunt înscrişi în lista operatorilor receptori un număr de 11 entităţi (organizaţii, asociaţii, fundaţii), ale căror date de identificare sunt disponibile pe site-ul MADR, la secţiunea Industria Alimentară, Risipă alimentară.

Articolul continuă după reclamă

România este semnatară a Acordului de la Paris încheiat la 12 decembrie 2015 prin care a confirmat alături de celelalte state membre UE, precum şi de statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), angajamentul referitor la reducerea cu 50% a risipei de alimente până în anul 2030, prevăzută în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată în cadrul summit-ului ONU de la New York, în septembrie 2015.

Sursa : news.ro

Help Net vrea să preia opt farmacii ale Tri Farm şi compania Ecofarmacia Network. Tranzacţiile, autorizate de Consiliul ... ANSVSA: Există suficiente stocuri de alimente pentru a satisface cerinţele populaţiei / Consumatorii să cumpere produse ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x