Antena Căutare

Ministri si rude, afaceristi pe datorie: Firmele acestora nu-si platesc taxele si impozitele

In timp ce membrii Executivului cer contribuabililor un comportament fiscal corect, SRL-urile detinute de ei si de familiile lor nu-si platesc la timp obligatiile catre stat. Fiscul a inceput procedura de executare silita.



Nu au „Vreme" de impozite

Familia ministrului Comunicatiilor Valerian Vreme este una de afaceristi. Mioara Vreme, sotia ministrului, ruleaza diverse afaceri in Onesti, de la domeniul IT pana la cel financiar, si figureaza ca actionar la firmele „Aristarc SRL", „Um-Soft SRL", „Microtec SRL" si „Capital Credit SRL".

Catalin Vreme, fiul lor, este si el actionar la firma „Biostock SRL", care se ocupa de colectarea deseurilor nepericuloase. Firma lui Catalin Vreme inregistreaza datorii la bugetul de stat la 30 iunie 2011, conform ANAF, in valoare de 4.545 de lei, care constau, in principal, din impozit pe profit, TVA, dobanzi si alte penalitati. Impotriva firmei lui Vreme jr. Fiscul a inceput procedura de executare silita.

Predoiu preda taxe cu intarziere

Si familia ministrului Justitiei Catalin Predoiu are membri care fac afaceri si care au obligatii restante la bugetul de stat. Unul dintre acestia este tocmai Diana Florentina Predoiu, cumnata ministrului Catalin Predoiu, care a preluat de la acesta fraiele firmei de consultanta „P&R Forus Strategies SRL".

Societatea figureaza la 30 iunie 2011, conform ANAF, cu o datorie la bugetul de stat in valoare de 4.055 de lei, debitul fiind format in principal din impozitul pe profit, dobanzi si penalitati. Pentru recuperarea sumei, Fiscul a inceput procedura de executare silita. In aceasta firma mai este asociat si Mihai Gheorghe Ragea, fratele secretarului de stat din Ministerul Justitiei Radu Constantin Ragea, un fost partener de afaceri al ministrului Catalin Predoiu.

Funeriu si educatia fiscala

O situatie similara o intalnim si in familia ministrului Educatiei Daniel Funeriu. Sandra Funeriu, sotia sa, este actionara la UMC Strasbourg, de la care a incasat dividende in valoare de 73.440 de euro. In domeniul afacerilor, in familia Funeriu activeaza si Ionel Funeriu, tatal ministrului, care detine functia de profesor la Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad. Tatal ministrului detine firma „Amarcord SRL", cu domeniu de activitate „edituri".

„Amarcord SRL" inregistreaza la data de 31 iunie 2011, conform ANAF, o datorie la bugetul de stat de 662 de lei, formata din TVA, dobanzi si penalitati, iar pentru recuperarea sumei Fiscul a inceput procedura de executare silita.

Lazaroiu si Ritli, alte nume cu datorii

Datorii la buget au si membrii familiei noului ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu. Augustin Lazaroiu, fratele mai mic al acestuia, zis si „Gusty", este actionar la firma de IT „Fiber Net SRL", care activeaza in orasul natal al ministrului, Comanesti, din judetul Bacau. ,,Fiber Net" figureaza la data de 31 iunie 2011, conform ANAF, cu o datorie la buget in valoare de 129 de lei, formata, in exclusivitate, din dobanzi si penalitati. Ministrul Sanatatii Ladislau Ritli, ultimul sosit in Cabinetul Boc, are si el doua firme cu datorii la bugetul de stat - „Microstim SRL" si „Eurovital Med SRL" - responsabile cu activitati de asistenta medicala specializata, respectiv comertul si importul de produse medicale. Prima, „Microstim SRL", figureaza la 31 iunie 2011, conform ANAF, cu o creanta la bugetul de stat de 467 de lei. Cea de-a doua firma a ministrului, „Eurovital Med SRL", figureaza si ea, conform sursei citate, cu o datorie la bugetul de stat de 660 de lei, debitul fiind format din impozitul pe venit din salarii.

Citeste si Financiarul

Foto: Financiarul

Leul se apreciaza la inceputul saptamanii. Francul elvetian, cotat la 3,75 lei... Noul program de salvare a Greciei de la faliment este subminat din interiorul zonei euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x