Antena Căutare

Ministrul Agriculturii vrea un "colt" pentru produsele romanesti in fiecare hypermarket

Legumele si fructele romanesti au ajuns in sfarsit in marile magazine. Dupa ani de promisiuni si asteptare, astazi s-a inaugurat coltul cu produse autohtone. Primii cumparatori sunt deocamdata bucurestenii. Ministrul Agriculturii da insa asigurari ca produsele romanesti se vor gasi in toata tara, pana la sfarsitul anului.

"Produsele romanesti trebuie sa fie in centrul atentiei, iar scopul acestui proiect este acela de a promova cat mai mult produsele romanesti, pentru a-i ajuta cat mai mult pe producatorii agricoli sa aiba o pia?a de desfacere, iar lanturile de hypermarket-uri in Romania reprezinta poate cea mai importanta piata de desfacere pentru produsele romanesti", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, adaugand ca din lantul care leaga producatorul de consumator lipsesc anumite verigi si, din acest motiv, Ministerul Agriculturii intentioneaza sa sprijine dezvoltarea unor depozite de colectare pentru legume si fructe.

Constantin a mai spus ca in noiembrie Programul National de Dezvoltare Rurala se va deschide o noua sesiune de primiri de proiecte pentru fermierii care vor dori sa isi construiasca depozite de colectare legume-fructe.

Reciclarea gunoiului: 1% in Romania, 99% in Suedia. Independenta energetica, aruncata la groapa... Leul a ramas stabil in fata euro, dar s-a depreciat puternic in comparatie cu dolarul. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x