Antena Căutare

Mugur Isarescu: "Majorarea TVA putea fi evitata, a fost cea mai riscanta masura"

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a declarat, miercuri seara, la postul public de televiziune, ca Guvernul ar fi putut evita majorarea TVA cu 5%. Isarescu sustine ca masura ar fi putut avea consecinte grave pentru Romania, dar pana la urma nu a provocat probleme mari.

"Majorarea TVA putea sa fie evitata din punctul nostru de vedere, financiar. Ea a fost cea mai periculoasa. Sper ca am trecut cu - nu spun succes, ca nu poti vorbesti de succes in asemenea situatii dificile - dar cu o anumita rezonabilitate despre consecintele ei. Majorarea TVA putea sa aiba consecinte mult mai serioase din punct de vedere al finantarii bugetului, al finantarii economiei in general"


Guvernatorul BNR a aratat ca majorarea TVA are consecinte nu numai asupra preturilor, dar, in plan secundar, si asupra dobanzilor.

"In primele 3-4 luni dupa majorarea TVA ati observat pe de o parte dificultati in finantarea bugetului, iar pe de alta parte tendinte clare de crestere a dobanzilor, nu numai pentru titlurile de stat, ci pe piata monetara. Cred ca majorarea TVA a fost din punct de vedere financiar masura cea mai riscanta pentru ca a pus sub o mare presiune mediul de afaceri", a explicat Isarescu.

Guvernul a decis sa majoreze TVA de la 1 iulie 2010, de la 19% la 24%, pentru reducerea deficitului bugetar, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca masura dorita initial, de scadere a pensiilor cu 15%, este neconstitutionala.

sursa:Antena3.ro

Horoscop 2011: Zodiile prevad criza financiara... Investitiile straine directe in 2010: doar 2,3 mld. € (-25%)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x