Antena Căutare

Mugur Isarescu: Si cele mai incapatanate banci trebuie sa scada dobanzile

Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a trimis joi un nou semnal bancilor comerciale pentru scaderea dobanzilor, cu ocazia unei conferinte de specialitate, gazduita de BNR

"A venit primavara, se topesc zapezile si bancile vor avea mai multe lichiditati si chiar si cele mai incapatanate banci vor trebui sa scada dobanzile', a spus Isarescu.

Isarescu a marsat in continuare pe ideea creearii unor noi locuri de munca, ceea ce ar duce la un progres economic, dand asigurari asupra faptului ca Banca Nationala ‘isi va face treba ei'.

Am vazut cat de importanta este, in opinia mea, crearea de locuri de munca pentru Romania de azi si de viitor. Este vorba de ameliorarea celui mai pacatos dezechilibru pe care il are aceasta tara. Dezechilibrul intre cei care beneficiaza de ajutoare si cei care produc. Reducerea evaziunii poate fi atinsa prin crearea de locuri de munca', a mai spus Mugur Isarescu.


Foto: Intact Images

Rezerva BNR a crescut cu 1,4 miliarde de euro in februarie... Romania, pe locul sapte in randul celor mai reduse rate ale somajului din UE. Zona Euro, la un nivel record in ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x