Antena Căutare

Negocieri Guvern-FMI: Salariile bugetarilor cresc in etape, pensionarii primesc banii inapoi

Negocierile dintre ministrii desemnati in Guvernul USL si reprezentantii "troicii" (FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala) s-au incheiat, sambata seara, tarziu. Organismele financiare au acceptat cresterea salariilor bugetarilor, pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8%, urmand sa fie operata de la 1 iunie. Iar pensionarii vor primi banii retinuti ilegal, esalonat, incepand tot din iunie.

Negocieri Guvern-FMI: Salariile bugetarilor cresc in etape, pensionarii primesc banii inapoi
| Intact Images

"S-a majorat deficitul bugetar cu o anumita suma suficienta pentru a acoperi cele doua promisiuni facute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumita suma pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 incepand cu acordarea unei prime cresteri de 8% in luna iunie si, de asemenea, s-a gasit o solutie cuprinzatoare pentru solutionarea problemei pensionarilor, care urmeaza sa primeasca sume lunare incepand tot cu luna iunie", a declarat Florin Georgescu, ministrul desemnat pentru Finante.

Deficitul convenit anterior cu FMI era pe cash de 1,9% din PIB.

Florin Georgescu a adaugat ca ambele masuri privind personalul bugetar, pe de o parte, si pensionarii, pe de alta parte, in baza acestui acord cu organismele financiare internationale se vor reflecta intr-o lege, pentru ca numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi banesti.

Negocieri Guvern-FMI: Gazele se scumpesc din 2013, nu din 2012... Merkel il atentioneaza pe Hollande: Pactul fiscal european nu este negociabil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x