Antena Căutare

Nou val de austeritate in Grecia: Politicienii au cazut de acord asupra reformelor

Cu doar cateva ore inainte de termenul limita, marcat de reuniunea de joi a ministrilor de Finante din "Zona euro", liderii politici din Grecia au incheiat acordul privind reformele si masurile de austeritate necesare obtinerii celui de-al doilea program de sustinere financiara din partea FMI, UE si a Bancii Centrale Europene (BCE), de 130 de miliarde de euro. Presedintele BCE, Mario Draghi, a confirmat acordul liderilor politici din Grecia.

Potrivit unor surse de la Atena, in urma negocierilor de miercuri si joi, liderii politici de la Atena au ajuns la un acord complet, inclusiv in ceea ce priveste reducerea pensiilor. Iar oficiali din zona euro au precizat ca intregul program trebuie aprobat pana pe 15 februarie, astfel incat sa fie evitat un default dezordonat al Greciei.

UE, FMI si BCE au fost exasperate de intarzierea acordului privind reformele cerute in schimbul ajutorului financiar de 130 de miliarde de euro, in conditiile in care Grecia trebuie sa rascumpere pe 20 martie obligatiuni de 14,5 miliarde de euro.

Autoritatile de la Atena au cerut BCE sa dea Greciei profitul adus de detinerile de obligatiuni elene, care ar putea fi de cel putin 12 miliarde de euro. Dar conducerea BCE nu a luat inca o decizie in aceasta privinta.

Foto: Intactimages / EPA

BCE a diminuat riscurile din "Zona euro", de la substantiale la ridicate... Udrea a mai semnat doua contracte la final de mandat: Modernizarea Arculului de Triumf si a mai multor zone din cartieru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x