Antena Căutare

Nouriel Roubini: "Masurile anticriza nu vor salva zona euro"

O noua criza economica mondiala ar putea fi provocata de politicieni, daca nu vor schimba orientarea activitatii lor si nu vor ajunge la un consens, scrie intr-un articol intitulat „Jocul cu focul” profesorul american Nouriel Roubini.

Pietele financiare au fost cuprinse de o oarecare euforie incepand cu luna iulie, sperand ca prognozele economice si geopolitice nu se vor inrautati sau, chiar daca acest lucru se va intampla, bancile centrale vor fi pregatite sa sustina economia globala si pietele cu ajutorul unor portii suplimentare de lichiditati si masuri de stimulare.

Prin urmare, chiar si cele mai modeste informatii pozitive au avut un efect pozitiv asupra pietelor, care au avut o reactie similara inclusiv la vestile proaste. Dar, aminteste Roubini in articolul sau, pietele care cresc astfel sunt instabile. Ele isi alimenteaza echilibrul din increderea in politicieni.

In cazul in care vestile economice se vor inrautati considerabil si increderea in eficienta actiunilor intreprinse de politicieni se va stinge treptat, este foarte posibil ca starea de spirit a jucatorilor din piata sa se deterioreze intr-atat incat sa refuze orice investitii de risc, asa cum s-a mai intamplat, de altfel.

Continuarea, in Income Magazine

Vanzarile de masini noi in UE nu se mai opresc din cadere - Romania: -9,4%, la opt luni... FMI va revizui in scadere estimarile de crestere a economiei mondiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x