Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Nouriel Roubini: Recesiunea a inceput deja!

Profesorul american, Nouriel Roubini, fondatorul si presedintele Roubini Global Eonomics, primul expert care a anticipat criza financiara din 2008, este de parere ca majoritatea statelor cu economie dezvoltata au ajuns din nou in pragul recesiunii, in timp ce Statele Unite se afla deja in chinurile scaderii economice.

„Tinand cont de ceea ce se intampla acum in economia mondiala, cred ca intram in recesiune in majoritatea tarilor cu economie dezvoltata. Cred ca SUA au intrat deja in recesiune si sunt aproape de ea majoritatea membrilor zonei euro. Acelasi lucru si pentru Marea Britanie"


„Dar in momentul de fata marea intrebare este daca aceasta recesiune, sau scadere, nu conteaza asa de mult, va fi relativ usoara sau va deveni dificila si va conduce spre o noua criza financiara mondiala. Raspunsul la aceasta intrebare depinde de ceea ce se va intampla in zona euro si de capacitatea europenilor de a demara actiuni comune", afirma Roubini.

„In clipa de fata am consumat intreaga munitie politica. Criza datoriilor din Europa poate avea consecinte mult mai serioase decat a avut falimentul bancii Lehman Brothers in 2008"
, a adaugat Roubini.

Citeste si Financiarul

Foto: Fin.ro

Recomandari