Antena Căutare

În loc să dispară, se înmulțesc! Număr impresionant de persoane care încasează pensii speciale în România: „Sunt mai mulți în ultimul timp”

Ministrul Marius Budăi a dezvăluit care este numărul real al persoanelor privilegiate atunci când vine vorba despre pensii speciale. Potrivit membrului Guvernului, beneficiarii sunt din ce în ce mai mulți.

Ministrul Marius Budăi a dezvăluit care este numărul real al persoanelor privilegiate atunci când vine vorba despre pensii speciale. Potrivit membrului Guvernului, beneficiarii sunt din ce în ce mai mulți.

"Legat de pensiile speciale, noi am spus că vom avea o discuţie în Guvern, vom discuta cu toţi cei implicaţi şi nu le-am pus pe toate într-o căciulă şi nu am făcut o harababură. Eu le spun în felul următor: pensii pentru demnitari au acum şi USR, şi PMP şi PNL, au acum europarlamentari. Pentru toţi aceşti europarlamentari în Parlamentul European, la Comisia Europeană, la Consiliul European există aceste indemnizaţii de serviciu după încheierea mandatului. Îi rog dacă sunt atât de corecţi şi atât de aspri cu pensiile speciale să înceapă de sus, din vârful Uniunii Europene, şi să depună acolo proiecte de renunţare la acestea. Chiar îi provoc pe această cale să facă acest lucru în Parlamentul European (...) Colegii din opoziţie au făcut o harababură totală pentru că au băgat toate pensiile acestea într-o căciulă şi pensiile personalului navigant şi pensiile militare şi pensiile din apărare şi ordine publică, alături de magistraţi, toate pentru ei erau pensii speciale", a subliniat Marius Budăi.
Ministrul a adăugat că toate aceste pensii de serviciu pe noua lege nu vor mai creşte decât pe porţiunea de contribuţii.

Conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii mai 2019, de 9.303 persoane, în creştere cu 14 persoane faţă de luna precedentă.

Cei mai mulţi, respectiv 3.790, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestora a fost de 18.180 lei (18.150 de lei în aprilie), din care 16.997 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.

De Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României beneficiau 849 de persoane. Pensia medie era de 5.531 lei, din care 3.367 lei suportaţi de la bugetul de stat.

China a înregistrat o creştere economică de 6,2% în trimestrul doi, cel mai scăzut ritm din ultimii 27 de ani... Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 3,15%, cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x