Antena Căutare

Numarul romanilor datori la plata utilitatilor s-a dublat

Numarul persoanelor fizice cu datorii restante la companiile de utilitati a crescut anul trecut de 2,5 ori, ponderea acestora ajungand la 7%, dintr-un total de 6 milioane de debite in valoare de 1,8 miliarde euro, anunta Asociatia de Management al Creantelor Comerciale (AMCC).

Aceasta inseamna ca numarul debitelor la companiile de utilitati este de 420.000. In 2010, ponderea cazurilor de datorii restante la companiile de utilitati a fost de doar 2,3%.

"Sectorul bancar ramane cu cea mai mare pondere in numarul de cazuri de debite. Se observa insa o crestere a cazurilor de datorii restante la companiile de utilitati. Aceste tipuri de creante sunt greu de recuperat pentru ca cei care au ajuns sa nu poata sa-si plateasca utilitatile inseamna ca au probleme grave financiare", a declarat, intr-o conferinta de presa, Georg Kovacs, presedintele AMCC, citat de Mediafax.

Reprezentantii asociatiei explica majorarea semnificativa a cazurilor de datorii restante la companiile de utilitati prin faptul ca din ce in ce mai multe firme din domeniu au ales sa externalizeze aceste cazuri.

Astfel, cazurile de neplata a datoriilor in sectorul bancar au reprezentat 47% din numarul total, in scadere de la 51,8% in 2010, o reducere fiind inregistrata si in cazul firmelor telecom, de la 36,8% la 32,9%.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Intactimages

Leul a scazut in raport cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR!... Romania ar putea primi peste 14 miliarde euro, de la Comisia Europeana, pana in 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x