Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Bătaie de joc! Cu cât cresc tichetele de masă de la 1 aprilie? Anunțul ministrului

Veste importantă în România, după ce ministrul Violeta Alexandru propune o nouă valoare a tichetelor de masă începând cu data de 1 aprilie.

Cu cât cresc tichetele de masă de la 1 aprilie

Ministerul Muncii a prezentat un proiect de ordin prin care propune o nouă valoare a tichetelor de masă începând cu această dată. Totuși, creșterea este una scandaloasă. Cât vor primi românii în plus?

„Pentru semestrul I al anului 2020, începând cu luna aprilie 2020, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 15,19 lei. Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2020 respectiv, august 2020 şi septembrie 2020”, se arată în proiectul de ordin al ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul Economiei: Nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce priveşte alimentarea cetăţenilor cu electricitate şi gaze

Practic, valoarea bonurilor de masă ar creşte de la 1 aprilie cu numai un ban.

În prezent, valoarea bonurilor de masă este de 15,18 lei, dar Parlamentul a adoptat încă din 11 februarie majorarea acestora la 20 lei, documentul fiind trimis spre promulgare preşedintelui României la data de 2 martie 2020.

Majorarea tichetelor de masă la 20 de lei ar urma să fie aplicată de la data de întâi a lunii următoare celei în care actul normativ se publică în Monitorul Oficial, dar numai după ce a fost promulgat de Klaus Iohannis, lucru care deocamdată nu s-a întâmplat.

În vara anului trecut, Guvernul Dăncilă propusese îngheţarea valorii tichetelor de masă până în primăvara acestui an.

„Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă, nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei. Valoarea nominală se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020 respectiv, februarie 2020 şi martie 2020”, arată propunerea Ministerului Muncii.

Valoarea unui tichet de masă a fost majorată, ultima dată, în luna mai 2018, de la 15,09 lei la 15,18 lei.

Ministerul Muncii a mai îngheţat o dată tichetele de masă la această valoare, în noiembrie 2018.

Valoarea nominală maximă a tichetelor de masă se indexează, semestrial, cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Costache: Este un sistem sanitar slăbit, care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul / Mai devreme sau mai târziu vom trece în scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregătiţi​

Recomandari