Antena Căutare

Oficial. Românii nu vor primi tichete de masă și vouchere de vacanță nici anul viitor

Bugetarii nu vor putea să beneficieze de tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă şi premii în anul 2016, aşa cum reiese dintr-un proiect de act normativ al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), aceasta urmând să fie, practic, o prelungire a situaţiei aplicabile în 2015

Bugetarii nu vor putea să beneficieze de tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă şi premii în anul 2016, aşa cum reiese dintr-un proiect de act normativ al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), aceasta urmând să fie, practic, o prelungire a situaţiei aplicabile în 2015. De asemenea, persoanele care lucrează la stat nu se vor putea bucura nici de ajutoare sau indemnizaţii la încetarea activităţii, iar munca suplimentară va fi compensată numai cu timp liber corespunzător.

Măsurile referitoare la neacordarea anumitor drepturi pentru personalul din sectorul bugetar sunt prevăzute într-un Proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare. Acesta a fost publicat marţi, în dezbatere publică, pe site-ul MFP şi are nevoie doar de aprobarea Executivului pentru a se aplica.

În 2016, instituţiile şi autorităţile publice nu vor acorda personalului propriu tichete de masă, tichete cadou, prime de vacanţă, vouchere de vacanţă şi premii, potrivit documentului amintit. Propunerea este valabilă indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare al acestora, inclusiv pentru activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice.

Citește continuarea AICI.

Impozitele pe locuințele persoanelor fizice vor crește cu până la 30% în 2016... Veşti bune! Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 5%, de la 830 la 871 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x